van binnenuit

Vijf stappen naar versnelde en duurzame groei

Door An Baert

 

Geen consultants nodig

Een sterk bedrijf verandert en evolueert voortdurend. Mensen daarentegen vinden verandering bedreigend. Daardoor staan ze de noodzakelijke processen in de weg. Een organisatie moet dat consistent van binnenuit aanpakken, vooraleer de problemen naar buiten gaan etteren. 'Voor 85% van de wrijvingen en conflicten op de werkvloer zijn geen consultants nodig. De betrokkenen kunnen die zelf oplossen en ombuigen naar florerende samenwerkingen,' is haar boodschap.

Drie principes die groei bevorderen

In VAN BINNENUIT vind je houvast en inspiratie om de medewerkers van je organisatie of bedrijf enthousiast te maken voor verandering: je lost er conflicten mee op en je herstelt verstoorde verhoudingen. Drie principes zijn de kern van deze aanpak: bewaar de balans van geven en nemen, respecteer de geldende rangorde en omarm het recht om erbij te horen. Ze leggen snel en eenvoudig bloot wat je tot nu toe over het hoofd zag: datgene waardoor de situatie stagneerde of van kwaad tot erger ging.

Handig gebruik maken van continu veranderende dynamieken

Je leert surfen op complexiteit en je leert omgaan met de weerstand en onvoorspelbaarheid van mensen. Dat levert drie soorten resultaten op: 1° versnelde en duurzame groei van mensen, waardoor ze mee veranderen, 2° versterking van het bedrijfsweefsel, waardoor de organisatie weerbaarder wordt en 3° een niet ongewenst neveneffect: groei op vlak van naamsbekendheid, omzet en financiële resultaten.

Onderdompeling in de praktijk

Het boek is opgebouwd als een vijfstappenplan: 1° breng de spelers in kaart, 2° toets de situatie af aan de drie principes, 3° formuleer het vraagstuk en de ideale oplossing, 4° bepaal de relevante context en ten slotte 5° neem een oplossingsgerichte basishouding aan. De theorie wordt ondersteund door zeven praktijkvoorbeelden die als een rode draad door het boek lopen. Met de handige inlegvellen kun je ook je eigen werkomgeving en de conflicten daarin helder en overzichtelijk in kaart brengen.

Groei van binnenuit. Dat is wat organisatiecoach An Baert wil aanwakkeren in bedrijven en organisaties. Bijna honderd volgers van de crowdfunding campagne hebben al meegebouwd aan deze positieve revolutie. Dankzij hen kon ze haar methode in een DIY-boek gieten zodat haar droom reëel werd: zoveel mogelijk bedrijfsleiders, leidinggevenden en veranderaars haar ervaring aanbieden om hun teams en organisaties nog beter te laten draaien. VAN BINNENUIT is een inspiratie- en doeboek voor betere samenwerkingen op het werk. In welke organisatie of welk bedrijf je ook werkt, het boek helpt je om groei van binnenuit teweeg te brengen.

Over de auteur

AN BAERT (1967) is vijftien jaar actief als organisatiecoach.
 Naar aanleiding van conflicten op
 de werkvloer, verandering
 door reorganisatie, fusie, strategiewijziging of innovatie leert ze mensen omgaan met weerstand en groei. Haar methode verhoogt het werkplezier, de kwaliteit en efficiëntie van het werk, en daarmee finaal
 ook de opbrengst van ieders inspanningen.

An is opgegroeid in een no nonsense ondernemersnest, waar kleine en middelgrote ondernemingen mee aan de keukentafel zaten.

Ze gaat niet over één nacht ijs. VAN BINNENUIT is het resultaat van haar doorleefde ervaring. Haar professionele praktijk heeft bewezen dat de methode werkt. Tegelijk houdt ze van pionieren: onbetreden paden bewandelen, nieuwe aanpakken uittesten en de werkzame delen tot een krachtig geheel smeden.

Motivatie van de auteur om VAN BINNENUIT te schrijven
An Baert is opgegroeid in een opstartend familiebedrijf. Het hele huishouden ademde op het ritme van het belangrijkste kind in huis: de zaak. Haar ouders werkten hard en gedreven, ook toen de zaak er allang stond. Hun relatie is kapot gegaan aan de verstarring en zo kwam ook de goedlopende zaak aan een zijden draadje te hangen.
Daardoor heeft An van jongsaf persoonlijke groei en intermenselijke ontwikkeling altijd erg ter harte genomen. Volgens haar zijn het noodzakelijke voorwaarden om zaken te doen.
Al in 2007 spoorden internationale collega's haar aan om dit boek te schrijven: 'Dit soort verhalen hebben we nodig!' De aanzet om dat uiteindelijk ook te doen was de bevestiging dat ze met haar opgebouwde ervaring voor meer en meer organisaties en ondernemers het verschil kon maken.
Die drive werd een noodzaak toen een burn-out haar verplichtte om te kiezen voor wat haar energie geeft: opdrachten die transformatie teweegbrengen én haar methode breed uitdragen.
Op haar uitdrukkelijk verzoek heeft haar uitgever en bestsellerauteur Geert Kimpen haar hard aangepakt en het boek meedogenloos uit haar gecoacht.
Haar eigen zoektocht heeft haar langs de vijf stappen van haar boek geleid en de opbrengst ervan is dat ze de belofte aan zichzelf kon verwezenlijken om nooit meer zonder passie te werken.

Productdetails

 • Uitgeverij Paris Books
 • Verschijningsdatum 14 oktober 2016
 • Garengenaaid boek met softcover
 • Alcoholvrij en met 100% vegetale inkt gedrukt op FSC-label papier
 • 1ste druk
 • 168 pagina's
 • Ook verkrijgbaar als e-book
 • ISBN/EAN 978-94-92179-20-3
 • ISBN e-book 978-94-92179-53-1
 • NUR 801, Management Algemeen
 • Prijs € 25 (papieren boek) of € 14 (e-book)

Meer lezen?

Reserveer nu jouw exemplaar van het boek. Kan je niet wachten om aan de slag te gaan? Download dan hier al een gratis fragment.

Het boek bestellen   Fragment downloaden

Pers en Media

Berichten over VAN BINNENUIT of contact opnemen met de auteur?

Persexemplaar aanvragen    Contact

Over

In het praktische managementboek ‘Van Binnenuit’ geeft auteur en organisatiecoach An Baert aan de hand van verhalen uit het leven gegrepen tools en tricks om als bedrijf of organisatie Van Binnenuit te groeien.  

Meer

Meer over de auteur en haar activiteiten

An Baert

Organisatiecoach

Contact

An Baert
Herenthoutsesteenweg 196
2560 Nijlen, België
België

+32 476 412 033

an@anbaert.be