Recensie van NBD Biblion, Nederlandse bibliotheekcentrale

VAN BINNENUIT is onlangs op aanschafinformatie aangeboden aan de openbare bibliotheken. Hieronder vindt u de recensietekst, zoals die door NBD Biblion is gepubliceerd.

VAN BINNENUIT: vijf stappen naar versnelde en duurzame groie / An Baert; eindredactie Tjerk Noordraven; Illustraties Inge Ferwerda; foto's Jordy Vandeput. - Bodegraven: Uitgeverij Paris Books, [2016]. - 165 pagina's; illustraties; 24 cm.

Werkboek voor het oplossen van conflicten in organisaties. Het is bedoeld voor gebruik door zowel de 'postief ontevreden' betrokkenen zelf, als de professionele organisatiecoaches. Voor het stap voor stap uitleggen van haar vijfstappenplan gebruikt de auteur zeven cases: uiteenlopende praktijksituaties bij dienstverlenende bedrijven (kmo, ngo en familiebedrijf). De eerste stappen zijn het in kaart brengen van de relaties tussen mensen, en deze beoordelen met behulp van drie principes. Deze zijn 'bewaar de balans van geven en nemen', 'respecteer de geldende rangorde of ordening' en 'omarm het recht om erbij te horen'. Vervolgens worden problemen en oplossingen geformuleerd vanuit alle posities van de betrokkenen. Voor het kiezen van de uiteindelijke oplossing wordt gelet op de relevante context en de aanvaardbaarheid van de oplossing(en) voor de betrokkenen. De auteur gebruikt soms typisch Zuid-Nederlandse woorden zoals recuperatie. En de lay-out is zo gekozen dat deze de inhoud en opbouw van het stappenplan goed ondersteunt.

Recensent: Drs. J.J.M. van der Heijden

NBD Biblion

Delen op sociale media

Share

Agenda

Boekvoorstelling

De officiële boekvoorstelling heeft plaats gevonden op woensdag 19 oktober 2016.

Einde crowdfunding

De crowdfunding liep af op zaterdag 2 juli en het doelbedrag werd gehaald

Start Crowdfunding

Op zaterdag 14 mei is de crowdfunding campagne gestart voor het boek op Ulule

'Van binnenuit – Vijf stappen naar versnelde en duurzame groei' is een inspiratie- en doeboek voor betere samenwerkingen op het werk waarin ik een doe-het-zelf methode aanreik om 85% van de wrijvingen en conflicten tussen de oren en tussen de neuzen op te lossen. 

Over

In het praktische managementboek ‘Van Binnenuit’ geeft auteur en organisatiecoach An Baert aan de hand van verhalen uit het leven gegrepen tools en tricks om als bedrijf of organisatie Van Binnenuit te groeien.  

Meer

Meer over de auteur en haar activiteiten

An Baert

Organisatiecoach

Contact

An Baert
Herenthoutsesteenweg 196
2560 Nijlen, België
België

+32 476 412 033

an@anbaert.be